Prednosti električnog podnog grijanja

Razmjena iskustava kupaca već se dugi niz godina odvija putem online foruma. Prije nego se odlučimo na kupnju bilo kojeg proizvoda želimo saznati je li već netko kupio taj proizvod te koliko je zadovoljan s istim. Također, ako nije zadovoljan, koje su negativne strane te što preporučuju kao alternativu.

Tako smo se i mi odlučili guglati kakva su iskustva korisnika električnog podnog grijanja te smo na raznim forumima naišli na dosta stare rasprave koje datiraju čak iz 2003. godine. Već tada bilo je dosta predrasuda vezanih uz podno grijanje na struju, od toga da je preskupo, loše za vene, diže prašinu u prostoru, do toga da se može instalirati samo ispod pločica ili kamenih podloga. I tada, a pogotovo danas kada je tehnologija napredovala, ove su tvrdnje daleko od istine.

Učinkovitost električnog podnog grijanja

Podno grijanje, ako se dobro izvede, je najudobniji način grijanja , bez obzira radi li se o električnom ili vodenom podnom grijanju. No, jedan od najučinkovitijih sustava podnog grijanja danas je upravo električno podno grijanje, a razlog tomu je mogućnost regulacijskih rješenja za optimalnu ravnomjernu raspodjelu topline na velikim površinama. Brojne studije u svijetu pokazale su kako u ovoj vrsti grijanja ne postoji gubitak energije, kao što postoji kod nekih drugih sustava grijanja. Detaljnije o načinu rada podnog grijanja te gubitcima koji se izbjegavaju saznajte u videu ispod teksta.

Financijske prednosti električnog podnog grijanja

Sustavi podnog grijanja danas više nisu luksuz kao što su nekad bili. Električno podno grijanje je u prosjeku dvostruko jeftinije od sličnih toplovodnih sistema. Jednostavnije se postavlja stoga su i manji troškovi ugradnje. Što se potrošnje energije tiče ukupna ušteda u električnom podnom grijanju je otprilike 35%. Usporedbe radi, za grijanje kupaonice prosječne veličine električno podno grijanje troši energije kao 4-5 žarulja od 60W. Ušteda se ostvaruje i u mogućnosti uključivanja samo jednog dijela sustava, dok kod vodenog podnog grijanja zagrijava se cijela površina na jednoj etaži. Naravno, moguće je i vodeno grijanje ugraditi tako da se svaka soba posebno grije, ali takva ugradnja se dodatno plaća, dok je isto kod električnog grijanja uključeno u cijenu ugradnje. Ušteda se ostvaruje i na održavanju sustava grijanja, s obzirom kako ova vrsta grijanja ne zahtijeva nikakvo održavanje niti godišnji servis.

Podne obloge koje podržavaju električno podno grijanje

Električno podno grijanje može se ugraditi ispod gotovo bilo kojeg završnog sloja, betona i asfalta, kamena, pločica, parketa, laminata pa čak i tapisona.  U našoj ponudi nalaze se sustavi električnog podnog grijanja za sve vrste podnih obloga, a tehničke specifikacije svakog sustava saznajte na termozona.hr/proizvodi.